Recover your password.
A password will be e-mailed to you.
Tak myślałam do niedawna. Odkąd mam ten ten przepis, pizza gości w moim domu niemal co tydzień. Moje dzieci chciały by ją jeść nawet codziennie. Sam farsz zajmuje dosłownie chwilę, a w ostateczności wykorzystuję to, co mam obecnie w swojej lodówce. Cały urok mijał z chwilą, gdy trzeba było zrobić ciasto i czekać, najpierw żeby urosło, potem żeby odpoczęło…
Dzielę się z Wami przepisem na ciasto do pizzy bez drożdży, dzięki któremu robienie jej w domu, to prawdziwa przyjemność. Do dzieła!
SKŁADNIKI
PRZYGOTOWANIE
1. Do wysokiej miski, wsyp przesianą mąkę.
2. Stopniowo dodawaj wodę i zagniataj.
3. Następnie, dodaj sól, olej i zagnieć.
4. Przełóż gotowe ciasto do miski, przykryj ściereczką i odstaw na 20-30 minut. W tym czasie stanie się bardziej elastyczne.
5. Po tym czasie, można je rozwałkować.
6. Z podanej ilości składników, wystarczy na 1 blaszkę ciasta o grubości 2-3 mm.
7. Ciasto do pizzy bez drożdży powinno być pieczone w piekarniku przez 7-10 minut w temperaturze 200 stopni.