Recover your password.
A password will be e-mailed to you.
Najpierw zrób marynatę. Do miski przelej piwo dodaj przyprawę do gyrosa, miód i olej.
Blachę wyłóż papierem i połóż na nim pokrojone w plastry ziemniaki. Posmaruj cienką warstwą marynaty. W reszcie marynaty namocz mięso. Marynuj tak około 30 minut, a smak będzie o wiele lepszy.
W tym czasie zajmij się pozostałymi składnikami. Cebulę pokrój w piórka, a boczek w kosteczkę. Wszystkie te składniki połóż na ziemniaki.
Na sama górę połóż marynowaną się karkówkę.
Blachę owiń folią aluminiową i włóż do piekarnika. Piecz w 200 stopniach przez około godzinę .
Gdy potrawa się pieczę przygotuj sos. Przeciśnij przez praskę czosnek i dodaj do niego jogurt naturalny lub śmietanę. Dodaj ulubione przyprawy i zioła do smaku.
Gdy karkówka się upiecze polej na nią sos i włóż jeszcze do rozgrzanego piekarnika. Dodatki jakie użyjesz to już Twój wybór. Dobrym dodatkiem będą warzywa, które połączone z mięsem dadzą rewelacyjny smak.
Rewelacyjnie do dania pasują ziemniaki zrobione na różne sposoby lub kluski śląskie. Takie mięso możesz przygotować na grilla. Smak na pewno się nie zmieni. Smacznego!