Recover your password.
A password will be e-mailed to you.
Na początku przygotuj sobie patelnię, składniki i miskę. Składniki najlepiej jak by były w temperaturze pokojowej. Do miski wrzuć jajka, cukier, jogurt naturalny i szczyptę soli.
Dodaj 3 łyżki oleju i sodę oczyszczoną. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj.
Do miski powoli przesiewaj mąkę i dokładnie mieszaj tak, aby nie powstały grudki. Po połączeniu się składników ciasto powinno być elastyczne i gładkie. Gdyby była potrzeba dodaj jogurtu lub mleka , bądź mąki. Do uzyskania odpowiedniej konsystencji.
Przygotowane ciasto zwiń w folię i pozostaw je na kilka minut. Po tym czasie podziel ciasto na dwie części i rozwałkuj każdy z nich na grubość 1 cm. Za pomocą szklanki lub okrągłego kubka wytnij kółka i zrób kształt pączka z dziurka.
Wlej olej na patelnię i smaż pączki po obydwu stronach do zarumienia. Usmażone pączki umieść na ręcznik papierowy i posyp cukrem pudrem. Podać możesz również na inne sprawdzone sposoby. Smacznego!