Recover your password.
A password will be e-mailed to you.
Przygotuj wszystkie składniki. Cebulę i szalotkę drobno pokrój.
Następnie pokrój ogórki i pieczarki. Na małe kawałki pokrój kurczaka i dopraw solą i pieprzem. Do garnka włóż smalec i poczekaj, aż się rozpuści. Na rozpuszczony smalec wrzuć cebulę i smaż, aż uzyska złocisty kolor. Przypraw tymiankiem, solą i pieprzem.
Dokładnie wymieszaj. Do cebuli dodaj wino i gotuj na małym ogniu. Wlej bulion i gotuj prze 15 minut. Na patelnię wlej olej i usmaż grzyby.
Do gotującego się garnka dorzuć podsmażone grzyby. Ogórki kiszone pokrój drobno i podsmaż na patelni. Czy wiesz po co to robisz? To najlepsza metoda z książki kucharskiej, która pokazuje jak można pozbyć się mocnego smaku octu. Dzięki tej sztuczce ogórki będą miały lepszy smak.
Tak przygotowane ogórki wrzuć do garnka. Dodaj śmietanę słodką i śmietanę. Dokładnie wymieszaj. Usmaż kawałki piersi z kurczaka na odrobinie rozgrzanego oleju.