Recover your password.
A password will be e-mailed to you.
Kromki pieczywa pszennego namocz w 100 ml mleka, nadmiar płynu osącz i przenieś chleb do dużej miski. Cebulę obierz z łupinek, pokrój w drobną kostkę i wrzuć do miski. Dodaj mięso mielone oraz przyprawy i dokładnie wymieszaj, możesz to zrobić rękoma, wtedy mięso będzie delikatniejsze.
Przygotuj miskę, na tarce o średnich oczkach zetrzyj twardy ser, jajka ugotowane na twardo oraz zimne masło i wrzuć do miski. Pietruszkę lub koperek pokrój drobno i dodaj do miski, wszystko dokładnie wymieszaj.
Przygotowanie mięso podziel na średniej wielkości placki do każdego nałóż nadzienie i zawiń, tworząc kotleciki.
W osobnej miseczce wymieszaj surowe jajka, mleko, mąkę pszenną oraz przyprawy. Przygotowane kotlety z nadzieniem obtocz w panierce i smaż na oleju do uzyskania złotego koloru. Gotowe! Kotleciki „Ptasie Mleczko”, możesz podawać z ziemniakami i ulubioną surówką czy buraczkami. Smacznego!