Recover your password.
A password will be e-mailed to you.
Roladki świetnie smakują, jako samodzielne danie obiadowe w towarzystwie frytek lub puree ziemniaczanym, pyszna i oryginalna przekąska oraz jako przystawka na uroczystym lub świątecznym stole.
Przygotujesz je szybko z tanich i łatwo dostępnych składników, a Twoi bliscy i przyjaciele długo nie zapomną tego smaku. Lepiej od razu przygotuj podwójną porcję, bo znikają ze stołu błyskawicznie. Do dzieła!
1. Filety oczyść, umyj i osusz ręcznikiem papierowym. Potem przekrój je wszerz na pół i delikatnie przez folię spożywczą rozbij tłuczkiem. Dopraw z każdej strony do smaku solą i pieprzem.
2. Obraną i pokrojoną w kosteczkę cebulę, zeszklij na rozgrzanej patelni z olejem, a następnie dodaj startą na tarce o grubych oczkach marchewkę. Podsmażaj do miękkości, dopraw do smaku solą i pieprzem.
3. Potem, dodaj pokrojony w kostkę serek topiony i mieszaj całość do czasu, aż serek się rozpuści.
4. Przełóż nadzienie do miski, dodaj posiekane orzechy i dokładnie wymieszaj.
5. Na brzegu każdego fileta, ułóż porcję nadzienia i zawiń je szczelnie w mięsie. Gotowe roladki, zanurzaj w roztrzepanym jajku, a następnie obtocz w bułce tartej.
6. Smaż na rozgrzanej patelni z olejem na złoty kolor z każdej strony. Przed podaniem, nie zapomnij odsączyć nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Gotowe!