Szybka sałatka warstwowa – Jestem pewna, że połączenie tych składników nikogo nie pozostawi wobec siebie obojętnym

Uwielbiam sałatki w każdej postaci i chętnie eksperymentuję w kuchni. Próbowałam wielu przepisów, jednak ta sałatka całkowicie zawładnęła sercami moich bliskich.

 

Przygotujesz ją bardzo szybko z łatwo dostępnych składników i idealnie nadaje się na lekką kolację, przekąskę między posiłkami oraz świetnie prezentuje się na każdym świątecznym i uroczystym stole. W moim domu, gości na stole co najmniej raz w tygodniu. Spróbuj i przekonaj się sama!

 

SKŁADNIKI:
  • wędzona szynka – 300 g.
  • marynowane pieczarki – 250 g.
  • jajka – 4 szt.
  • ogórek świeży – 2 szt.
  • czerwona cebula – 1 szt.
  • twardy ser – 150 g.
  • majonez – 100 g.

 

 

 

PRZYGOTOWANIE:

1. Jajka ugotuj na twardo, wystudź i po obraniu pokrój w kosteczkę, podobnie jak szynkę, ogórki i marynowane pieczarki. Cebulę obierz i drobno posiekaj.

 

2. Na talerzu, ułóż połowę pokrojonej szynki i posmaruj ją majonezem. Następnie kolejno układaj warstwę z pieczarek, cebuli i ogórka. Posmaruj je majonezem.

 

3. Na koniec warstwa jajek, pozostała szynka i starty na tarce o drobnych oczkach żółty ser. Smacznego!

error: Content is protected !!