Recover your password.
A password will be e-mailed to you.
1. Zacznij od przygotowania sobie wszystkich potrzebnych składników, ponieważ kiedy zaczniesz, będziesz musiała działać szybko.
2. Paprykę umyj, oczyść z nasion i pokrój w cienkie paski. Marchewkę i ziemniaki obierz, umyj i zetrzyj na tarce warzywnej (jak na marchewkę koreańską). Cebulę obierz i pokrój w cienkie piórka.
3. Na rozgrzanej patelni z olejem, podsmaż cebulkę przez kilka minut, potem dodaj marchewkę i smaż przez kolejne 2-3 minuty. Nie zapomnij często mieszać warzyw.
4. Następnie, dodaj ziemniaki i smaż przez 5 minut do miękkości, a na koniec dodaj paprykę. Całość, dopraw do smaku sosem sojowym, octem i pieprzem. Dobrze wszystko wymieszaj.
5. Przykryj patelnię pokrywką i duś jeszcze przez kilka minut, a przed podaniem posyp ulubionymi posiekanymi ziołami. Smacznego!