Recover your password.
A password will be e-mailed to you.
Smażenie gofrów na patelni przypomina nieco naleśniki, jednak wyjątkowy i specjalny skład oraz konsystencja ciasta sprawia, że poza kształtem nie różnią się od tradycyjnych gofrów niczym specjalnym.
Ponadto, jeśli jeszcze posiadasz w swojej kuchni patelnię z prążkowanym dnem, będą wyglądały jak te podawane w najlepszych restauracjach i cukierniach. Do dzieła!
1. W wygodnej, wysokiej misce utrzyj jajka z cukrem.
2. Potem, dodaj roztopione masło, wanilię i przesianą mąkę. Dokładnie wymieszaj mikserem – ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany.
3. Smaż gofry na lekko ciepłej i suchej patelni z każdej strony po kilka minut. Pamiętaj, aby na patelnię nakładać 1 łyżkę ciasta i rozsmarować je na całą powierzchnię patelni.
4. Bezpośrednio po usmażeniu, zwiń każdego gofra w rulonik. Gotowe!