Recover your password.
A password will be e-mailed to you.
Dzięki temu, że zapiekasz wszystko razem w piekarniku, oszczędzasz również swój czas spędzony w kuchni. Gwarantuję, że ten smak zachwyci każdego bez wyjątku. Do dzieła!
1. Karkówkę umyj, osusz ręcznikiem papierowym i pokrój w plastry. Posyp z każdej strony solą, pieprzem i papryką, a następnie poukładaj w misce. Miskę przykryj folią spożywczą i odstaw na 2 godziny.
2. Po tym czasie, każdy plaster karkówki obtocz w mące i podsmaż na rozgrzanej patelni z olejem na złoty kolor z każdej strony.
3. Tak przygotowane mięso, poukładaj teraz w naczyniu żaroodpornym.
4. Obraną cebulę, pokrój w piórka, umyte pieczarki w plasterki i poukładaj warstwą na mięsie.
5. Teraz przygotuj sos: Składniki dokładnie wymieszaj ze sobą i gotowym sosem polej mięso z warzywami w naczyniu.
6. Piecz w piekarniku, rozgrzanym do 200°C, przez 1,5 godziny pod przykryciem. Smacznego!