Wieprzowe roladki- Przysmak zakarpacki , który bardzo posmakował mojej rodzinie.
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.
W prosty oraz szybki sposób przyrządzisz idealny obiad lub pyszną, ciepłą kolację dla swoich bliskich. Koniecznie spróbuj, a przekonasz się ,że jest bardzo pyszne!
1. W półpiórka pokrój obraną cebulę. Do miski ją przełóż, dodaj ocet oraz cukier, następnie całość dokładnie wymieszaj. W plastry pokrój mięso o grubości 1,5-2 cm, do smaku przypraw solą oraz pieprzem.
2. Na każdy przygotowany plaster mięsa , porcję marynowanej cebulki nałóż, następnie zwiń ciasno. Przegotowane roladki obtocz w mące, następnie na patelni z rozgrzanym olejem smaż na złoty kolor z każdej strony.
3. Na patelni z rozgrzanym olejem podsmaż resztę cebuli, dodaj pokrojony drobno szczypiorek, śmietanę , mąkę, sól oraz paprykę. Całość wymieszaj dokładnie, gdy sos jest za gesty dodaj odrobinę wody. Pokrojony drobno koperek dodaj na sam koniec.
4. Do naczynia żaroodpornego przełóż mięsne roladki, zalej przygotowanym śmietanowym sosem , następnie pod przykryciem duś przez 40 minut na małym ogniu.