Pyszne dwukolorowe ciasto przy którym się nie narobisz. 5 min i gotowe: wymieszaj, wlej do foremki i do piekarnika
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.
Wystarczy bowiem wymieszać składniki, wlać je do formy i upiec w piekarniku!
1. Zacznij od przygotowania ciasta, które będzie bazą.
2. W wygodnej misce, wymieszaj jajka z cukrem, dodaj mleko, olej, wanilię oraz przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Dokładnie wymieszaj i podziel na dwie równe części.
3. Do jednej, dodaj 2 łyżki wody, kakao i dobrze wymieszaj. z nich dodać kakao z wodą. Blaszkę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia albo posmarować ją masłem.
4. Tortownicę wysmaruj masłem lub wyłóż papierem do pieczenia, a na jej środku umieść szklankę do góry dnem.
5. Teraz, wlewaj oba ciasta jednocześnie po przeciwnych stronach – tak jak na zdjęciu.
6. Piecz w piekarniku, rozgrzanym do 180°C, przez 40 minut. Smacznego!