Sernik bez dodatku mąki- Dzięki temu deserowi, Twoja waga na pewno się nie zmieni
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.
Koniecznie przygotuj ten delikatny deser, a na pewno zarówno Ty jak i Twoja rodzina będziecie zachwyceni. Zapraszam na przepis poniżej.
1.Za pomocą blendera, zmiel dokładnie cały twaróg. Następnie dodaj żółtka, kwaśną śmietanę, odrobinę olejku waniliowego, skrobię oraz 60 g cukru pudru, a białka umieść w innej misce. Ponownie blenderem połącz ze sobą twaróg oraz pozostałe składniki.
2.Używając miksera ubij na sztywno białka , następnie dodaj cukier puder. Mieszaj do momentu, aż powstanie gęsta piana. Tak przygotowane dodawaj stopniowo do wcześniej otrzymanej masy twarogowej. Połącz dokładnie ze sobą składniki.
3.Blachę wysmaruj tłuszczem, następnie umieść w niej przygotowane ciasto i piecz przez 45 minut w 180 stopniach.
4. W czasie pieczenia możesz przygotować swoją polewę. Używając blendera zmiel obranego oraz pokrojonego na mniejsze kawałki banana. Następnie dodaj do niego cukier puder, śmietanę oraz śmietankę 36%. Blenduj do momentu, aż wszystkie składniki połącz się ze sobą i powstanie jednolita konsystencja. Po tym czasie polewa jest gotowa.
5.Upieczony sernik wyjmij z piekarnika. Następnie przełóż go na talerz i starannie polej przygotowaną polewą. Życzę smacznego!