Idealnie mięciutkie pączusie- moje dzieci je uwielbiają. Ten sprawdzony przepis jest ze mną od wielu lat.
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.
Ich przygotowanie jest bardzo proste , a co najważniejsze za każdym razem gdy je przygotowuje to robię to z wielką chęcią, gdyż jestem pewna , że bardzo szybko znikną z talerzy, bo moja rodzina je uwielbia. Koniecznie musisz ich spróbować!
1.Do miski wlej mleko, po czym wbij jajka i wsyp sól oraz sodę, całość dokładnie wymieszaj. Następnie powoli wsypuj mąkę, po czym rękoma zacznij zagniatać ciasto.
2.Wyrobione ciasto pokrój na małe kawałki, po czym z każdego uformuj wałek. Gotowe wałeczki koniecznie pokrój na kawałeczki 2 cm, następnie z każdego kawałka rękoma uformuj kulkę.
3.Gotowe kulki smaż na rozgrzanym głębokim oleju, do momentu, aż ich kolor będzie złotawy. Tak przygotowane paczusie są gotowe!