Pyszne roladki z kapusty pekińskiej- Tak przygotowane danie szybko znika z talerzy. Moja rodzina jest zachwycona

Przepis na roladki pekińskie jest bardzo prosty oraz szybki w przygotowaniu. Gotowe danie podawać możesz dla swojej rodziny lub podczas spotkania ze znajomymi.

Roladki pekińskie zachęcają do szybkiego skosztowania zarówno swoim pięknym wyglądem jak i niesamowitym smakiem. U nas w domu bardzo często pojawiają się na stole, gdyż cala moja rodzina jest pod wrażeniem tak przygotowanego dania. Spróbuj , a przekonasz się jakie są pyszne!

 

LISTA SKŁADNIKÓW:
  • 60 g mąki
  • Pekińska kapusta
  • Sól oraz pieprz
  • 4-5 jajek
  • Olej do smażenia

 

POTRZEBNE SKŁADNIKI NA FARSZ:
  • 2 pomidory
  • 150 g twardego ulubionego sera żółtego
  • Szczypiorek
  • 100 g szynki
  • Sól oraz pieprz
  • Łyżka majonezu

 

SPOSÓB WYKONANIA:

1.Na samym początku pooddzielaj dziewięć liści kapusty, następnie wytnij z nich twardą część po czym lekko porozbijaj środek.

2. Do miski wbij jajka, następnie dodaj sól oraz pieprz, po czym stopniowo dodawaj mąkę, cały czas mieszaj, aby usunąć wszystkie grudki.

3.Liscie kapusty zanurzaj w gotowym cieście, po czym smaż je na złoty kolor na oleju.

4.W między czasie możesz przygotować farsz. Przełóż do miski pokrojoną w kosteczkę szynkę, następnie zetrzyj ser na tarce o małych oczkach.

5.Drobno pokrój umyte pomidory oraz szczypiorek, tak przygotowane składniki również włóż do miski. Do smaku przypraw solą, pieprzem oraz majonezem, mieszaj do momentu , aż skaladniki się ze sobą połączą.

 

6.Gotowy farsz nakładaj na wcześniej usmażone liście , po czym starannie je zwiń ( tak jak na zdjęciu poniżej). Po tych czynnościach roladki są gotowe!

 

Koniecznie podawaj gotowe roladki ze świeżym chrupiącym pieczywem. Tak przygotowane danie idealnie smakuje na szybki obiad lub kolację. Życzę smacznego!


error: Content is protected !!