Migdałowiec bez pieczenia – idealny deser, który zachwyci każde podniebienie. Z każdym kęsem smakuje jeszcze lepiej.
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.
W prosty sposób przygotujesz deser, który rozpływa się w ustach. Moja rodzina nie wyobraża sobie , aby podczas uroczystości rodzinnych zabrakło ciasta migdałowego. Zapraszam na przepis poniżej!
1.Do miski wbij jajko, następnie wsyp mąkę ziemniaczaną , mąkę pszenną, budyń oraz wlej 1,5 szkl mleka, całość wymieszaj dokładnie mikserem. Do garnka wlej pozostałe mleko, następnie dodaj cukier, cukier waniliowy oraz masło, podgrzewaj to na małym ogniu.
2.Do wrzącego mleka wlej przygotowaną mieszankę.
3.Cały czas mieszaj, aż gotowa masa całkowicie zgęstnieje. Tak przygotowaną mieszankę odstaw na bok, aby całkowicie wystygło.
4.Zacznij praży płatki migdałowe na suchej patelni. Rozpuść żelatynę w 1/3 szklance ciepłej wody, następnie za pomocą miksera ubij śmietanę na sztywno z dodatkiem cukru pudru. Do odpowiednio ubitej śmietany wlej przygotowaną żelatynę, dokładnie całość wymieszaj. Połóż papier do pieczenia na blaszkę.
5.Ciasto zacznij układać warstwowo. Na samym dnie połóż krakersy, następnie przygotowany budyń, potem ponownie krakersy, które posmaruj kajmakiem, na to wyłóż bitą śmietanę , całość posyp prażonymi migdałami. Po tych czynnościach ciasto jest gotowe!