Przepis na rybę z dodatkiem kremowego sosu – wygląda przepięknie oraz rozpływa się w ustach.
Nie może być Świąt Bożego Narodzenia bez ryby. Proponujemy rybkę w nieco innej odsłonie. Ten przepis jest prosty, a ryba sama w sobie bardzo smaczna. Szczególnie przypadnie do gustu osobom, które nie przepadają ryby smażonej w klasycznej formie.
Co powiesz na rybkę w sosie kremowym? Brzmi naprawdę smacznie. Zobacz, jak przygotowuje się to danie. Zaczynajmy kompletować składniki i bierzmy się za przygotowanie tej potrawy.
Lista składników
Potrzebujemy:
400 gramów fileta swojej ulubionej ryby,
80 gramów żółtego sera,
jajko,
łyżeczkę musztardy,
sól
100 ml śmietany kremówki.
Sposób przygotowania
1. Rybę należy pokroić na kawałki. Poukładaj je na dnie naczynia żaroodpornej i posyp solą.
2. Teraz można zacząć przygotować sos kremowy. Do miski należy wbić jajko, dodać śmietanę i musztardę. Całość ubijajmy. Na drobnych oczkach zetrzyjmy ser i dodamy go również do miski. Całość wymieszajmy.
3. Rybę polejmy przygotowanym sosem i rozprowadźmy go równomiernie przy pomocy szpatułki.
4. Całość należy piec w temperaturze 180 stopni przez 20-25 minut.
Danie jest już gotowe!
Rybę przygotowaną pozostawmy na 5-7 minut w rozgrzanym piekarniku. Później pokrójmy danie na kawałki i zabierzmy się za konsumpcję. Naprawę będzie pysznie.