Przepis na rybę z dodatkiem kremowego sosu – wygląda przepięknie oraz rozpływa się w ustach.

Nie może być Świąt Bożego Narodzenia bez ryby. Proponujemy rybkę w nieco innej odsłonie. Ten przepis jest prosty, a ryba sama w sobie bardzo smaczna. Szczególnie przypadnie do gustu osobom, które nie przepadają ryby smażonej w klasycznej formie.

 

 

Co powiesz na rybkę w sosie kremowym? Brzmi naprawdę smacznie. Zobacz, jak przygotowuje się to danie. Zaczynajmy kompletować składniki i bierzmy się za przygotowanie tej potrawy.

 

Lista składników
Potrzebujemy:
  • 400 gramów fileta swojej ulubionej ryby,
  • 80 gramów żółtego sera,
  • jajko,
  • łyżeczkę musztardy,
  • sól
  • 100 ml śmietany kremówki.

 

Sposób przygotowania
1. Rybę należy pokroić na kawałki. Poukładaj je na dnie naczynia żaroodpornej i posyp solą.

 

 

2. Teraz można zacząć przygotować sos kremowy. Do miski należy wbić jajko, dodać śmietanę i musztardę. Całość ubijajmy. Na drobnych oczkach zetrzyjmy ser i dodamy go również do miski. Całość wymieszajmy.

 

 

3. Rybę polejmy przygotowanym sosem i rozprowadźmy go równomiernie przy pomocy szpatułki.

 

 

4. Całość należy piec w temperaturze 180 stopni przez 20-25 minut.

 

 

Danie jest już gotowe!
Rybę przygotowaną pozostawmy na 5-7 minut w rozgrzanym piekarniku. Później pokrójmy danie na kawałki i zabierzmy się za konsumpcję. Naprawę będzie pysznie.

 

Życzymy wszystkim smacznego!


error: Content is protected !!