Kawałki ryby przygotowane w cieście cebulowym- tak przygotowana zawsze szybko znika z talerzy. Skórka jest chrupiąca, a rybka w środku soczysta oraz bardzo delikatna.
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.
Do przygotowania tego dania z przepisu poniżej wykorzystaj fileta ryby takiej jaką lubisz najbardziej. Gwarantuje, że gdy przygotujesz ją w tym cieście cebulowym , Twoja rodzina będzie zachwycona. U nas zawsze szybko znika z talerzy. Koniecznie musisz ją przygotować na rodzinny obiad!
1. Na samym początku dokładnie umyj filet, po czym wysusz go ręcznikiem papierowym oraz pokrój na kawałki.
2. Zacznij przygotowywać ciasto. Za pomocą blendera zmiel obrany czosnek oraz cebulę, całość przełóż do miski, po czym dodaj śmietanę oraz jajko.
3. Dodaj także sól, szczyptę pieprzu, proszek do pieczenia, mąkę oraz olej, całość wymieszaj. Ciasto powinno być podobne do naleśnikowego.
4. Do przygotowanego ciasta włóż pokrojone kawałki fileta, po czym przechowuj w lodówce przez około pół godziny.
5. Po tym czasie rozgrzej olej na patelni i smaż rybę z każdej strony na złoty kolor. Tak przygotowana ryba jest gotowa.