Pyszne pierogi z serem przygotowane na parze- zakochałam się w nich od pierwszego kęsa. Jest to numer jeden wśród pierogów

Tak przygotowane pierogi są bardzo pyszne , a ich przygotowanie nie zajmuje dużo czasu. Wystarczył tylko jeden kęs, a od razu byłam nimi zachwycona. Jest to idealny przepis dla osób, które nie mają czasu stać w kuchni przy garach. Gwarantuje, że ty także będziesz pod wrażeniem tak pysznego oraz szybkiego dania, Spróbuj i przekonaj się sama jakie są pyszne!

 

LISTA SKŁADNIKÓW:
  • 250 ml kefiru
  • 400 g mąki
  • 2 jajka
  • 5 g cukru waniliowego
  • 250 g twarogu
  • 4 łyżki cukru
  • ½ łyżeczki sody
  • Łyżka kaszy manny ( dodatkowo)
  • Szczypta soli

 

SPOSÓB WYKONANIA:

1.  Na samym początku przełóż do miski kefir, po czym dodaj sodą oraz mąkę.

2. Następnie dodaj żółtko oraz sól. Całość bardzo dokładnie połącz ze sobą.

3. Zacznij przygotowywać farsz. W miseczce rozgnieć za pomocą widelca twaróg, następnie dodaj żółtko, cukier oraz cukier waniliowy. Dokładnie wymieszaj, a jeśli będzie za rzadkie koniecznie dodaj łyżkę kaszy manny, po czym tak przygotowane nadzienie pozostaw na około 10 minut.

 

4.  W między czasie do garnka wlej wodę, po czym doprowadź ją do wrzenia.

5. Przygotowane ciasto połóż na blat, który wcześniej posyp mąką, następnie ciasto pokrój na kilka kawałków, które zroluj w wałeczki.

6.  Przygotowany wałeczek pokrój na mniejsze kawałki, podobne jak na kopytka.

 

7. Każdy kawałek ciasta rozpłaszcz najlepiej dłonią, po czym na środek połóż odrobinę farszu. , następnie sklej tak jak tradycyjnego pieroga.

 

8. Posmaruj olejem sitko, po czym nałóż na nie kilka pierogów i umieść je na gotującym się garnku. Następnie sitko z pierogami przykryj pokrywką.

9. Pozostaw na parze przez około 5-7 minut. Po tym czasie pyszne pierogi przygotowane na parze są gotowe!

 

Gotowe pierogi idealnie smakują w towarzystwie kwaśnej śmietany. Życzę smacznego!


error: Content is protected !!