Pyszne pierogi z serem przygotowane na parze- zakochałam się w nich od pierwszego kęsa. Jest to numer jeden wśród pierogów
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.
1. Na samym początku przełóż do miski kefir, po czym dodaj sodą oraz mąkę.
2. Następnie dodaj żółtko oraz sól. Całość bardzo dokładnie połącz ze sobą.
3. Zacznij przygotowywać farsz. W miseczce rozgnieć za pomocą widelca twaróg, następnie dodaj żółtko, cukier oraz cukier waniliowy. Dokładnie wymieszaj, a jeśli będzie za rzadkie koniecznie dodaj łyżkę kaszy manny, po czym tak przygotowane nadzienie pozostaw na około 10 minut.
4. W między czasie do garnka wlej wodę, po czym doprowadź ją do wrzenia.
5. Przygotowane ciasto połóż na blat, który wcześniej posyp mąką, następnie ciasto pokrój na kilka kawałków, które zroluj w wałeczki.
6. Przygotowany wałeczek pokrój na mniejsze kawałki, podobne jak na kopytka.
7. Każdy kawałek ciasta rozpłaszcz najlepiej dłonią, po czym na środek połóż odrobinę farszu. , następnie sklej tak jak tradycyjnego pieroga.
8. Posmaruj olejem sitko, po czym nałóż na nie kilka pierogów i umieść je na gotującym się garnku. Następnie sitko z pierogami przykryj pokrywką.
9. Pozostaw na parze przez około 5-7 minut. Po tym czasie pyszne pierogi przygotowane na parze są gotowe!