Pyszna słonecznikowa chałwa- jestem zachwycona jej wspaniałym smakiem. Zawsze szybko znika z talerzy.

Słonecznikową chałwę przygotujesz w bardzo prosty oraz szybki sposób, z bardzo łatwo dostępnych składników.

 

Dzięki temu, że zrobisz ją sama nie będziesz używała niepotrzebnych barwników, konserwantów oraz ulepszaczy. Koniecznie już teraz przygotuj ją dla siebie oraz swoich bliskich, a gwarantuje , że wszyscy będziecie jej smakiem zachwyceni!

 

LISTA SKŁADNIKÓW:
  • 100 g orzeszków ziemnych prażonych
  • 2-3 łyżki miodu
  • 200 g prażonych nasion słonecznika

 

SPOSÓB WYKONANIA:

1.  Za pomocą blendera zmiel prażone pestki słonecznika.

2. Zmielony słonecznik wsyp do miski, po czym do blendera włóż prażone orzeszki ziemne i także je zmiel, następnie dodaj je do słonecznika i dokładnie całość wymieszaj.

3. Do przygotowanych składników dodaj miód, po czym ponownie całość wymieszaj.

4. Na blacie rozwiń folię spożywczą, następnie przesyp przygotowaną masę i bardzo ciasno zwiń całość w rulon.

5. Przechowuj w lodówce przez kilka godzin. Tak przygotowana chałwa jest gotowa!

 

Pyszna aromatyczna słonecznikowa chałwa zachwyci wszystkich domowników oraz zaproszonych gości. Życzę smacznego!


error: Content is protected !!