Pyszna słonecznikowa chałwa- jestem zachwycona jej wspaniałym smakiem. Zawsze szybko znika z talerzy.
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.
Dzięki temu, że zrobisz ją sama nie będziesz używała niepotrzebnych barwników, konserwantów oraz ulepszaczy. Koniecznie już teraz przygotuj ją dla siebie oraz swoich bliskich, a gwarantuje , że wszyscy będziecie jej smakiem zachwyceni!
1. Za pomocą blendera zmiel prażone pestki słonecznika.
2. Zmielony słonecznik wsyp do miski, po czym do blendera włóż prażone orzeszki ziemne i także je zmiel, następnie dodaj je do słonecznika i dokładnie całość wymieszaj.
3. Do przygotowanych składników dodaj miód, po czym ponownie całość wymieszaj.
4. Na blacie rozwiń folię spożywczą, następnie przesyp przygotowaną masę i bardzo ciasno zwiń całość w rulon.
5. Przechowuj w lodówce przez kilka godzin. Tak przygotowana chałwa jest gotowa!