Biała fasola z dodatkiem kiełbasy- idealne sycące danie, które smakuje wszystkim w mojej rodzinie.
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.
1. Do przygotowania tego dania potrzebna będzie Ci namoczona w zimnej wodzie fasola ( najlepiej, aby moczyć ją przez całą noc). Po tym czasie wylej całą wodą, następnie dokładnie opłucz całą fasolę.
2. Tak przygotowaną fasolę włóż na patelnie i zalej ją wodą w proporcji 1:3 , po czym całość gotuj do momentu aż fasola będzie miękka.
3. Po tym czasie odlej całą wodę. W między czasie pokrój obraną marchew na plasterki, cebulę w kosteczkę ,a kiełbasę w dowolnej wielkości kawałki.
4. Na patelni z rozgrzanym olejem podsmaż cebulę oraz marchew, następnie dodaj kiełbasę, po czym całość przepraw do smaku. Do przygotowanych składników dodaj fasolę, pomidorowy z puszki, po czym całość duś około 15 minut na małym ogniu. Po tym czasie pyszne danie obiadowe jest gotowe!