Pyszna karkówka- moi goście oraz domownicy są pod wrażeniem. Za każdym razem rozpływa się w ustach.
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.
Zarówno jej smak jak i wygląd zachęca każdego do szybkiego skosztowania. Koniecznie spróbuj, gwarantuje że będziesz zachwycona!
1. Na plasterki pokrój umyte oraz osuszone mięso. Każdy pokrojony kawałek mięsa posyp z obu stron solą, pieprzem oraz słodką papryką, po czym całość włóż na głęboki talerz lub miskę. Następnie szczelnie owiń folią przechowuj przez kilka godzin w lodówce.
2. Następnie wszystkie plastry obtocz w mące, po czym smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
3. Podsmażone mięso układaj w naczyniu żaroodpornym, po czym kładź na mięso cebulę , która pokrój w piórka oraz pokrojone w plasterki pieczarki.
4. W między czasie zacznij przygotowywać sos. Do miski przełóż wszystkie składniki, po czym dokładnie je wymieszaj i polej gotowym sosem wyłożone mięso w naczyniu.
5. Piecz pod przykryciem przez 1,5 godziny w 200 stopniach. Po tym czasie pyszne mięso jest gotowe!