Jajeczna papryka – Zachwyci swoim smakiem każdego bez wyjątku. Doskonała na Świąteczny stół.
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.
Faszerowana pysznym i aromatycznym jajecznym nadzieniem papryka, pięknie prezentuje się na Świątecznym stole i smakuje wyśmienicie. Moja rodzina i bliscy są nią zachwyceni. Spróbuj i przekonaj się sama!
1. Jajka ugotuj na twardo, a następnie ostudź, obierz i zetrzyj a tarce o grubych oczkach. Na tarce o drobnych oczkach, zetrzyj ser i wymieszaj z jajkami.
2. Teraz, do nadzienia dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekany koperek, majonez, dopraw do smaku solą, pieprzem i dokładnie wymieszaj.
3. Dużą paprykę przekrój na pół, usuń błony i nasiona. Wypełnij je przygotowanym nadzieniem jajecznym.
4. Na koniec, paprykę pokrój w łódeczki i ułóż na talerzu. Gotowe!
Do paprykowej przekąski, możesz użyć również kolorowych papryk i ozdobić gałązkami kopru. Pięknie prezentują się na każdym świątecznym stole. Smacznego!