Idealna przekąska na świąteczny stół. Pyszne ruloniki znikają ze stołu w kilka chwil.
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.
To idealny składnik do szybkiego przyrządzenia nieskomplikowanych przekąsek. Warto odrobinę puścić wodze fantazji i dodać do jajecznych przekąsek również zaskakujące, inne składniki.
Ser śmietankowy można na kilka minut włożyć do zamrażarki, po to aby jego konsystencja lekko stwardniała. Będzie to przydatne, ponieważ ser należy zetrzeć na tarce używając do tego drobnych oczek. Do sera trzeba dodać drobno posiekaną marchewkę po koreańsku.
W ty samym czasie należy ugotować jajka na twardo, przestudzić je, obrać ze skorupek i również zetrzeć na tarce dorzucając wszystko do miski z poprzednimi składnikami. Wszystko należy porządnie wymieszać, a podczas mieszania należy dodać majonez oraz przyprawy.
Gdy konsystencja mieszanki będzie jednolita, można zacząć ją wykładać na plasterki szynki. Najlepiej wykładać pastę blisko jednego brzegu plasterka szynki, ułatwi to zawijanie jej w rulon, a farsz będzie się dobrze trzymał i nie wypadnie.
W razie problemów ze zwinięciem szynki, można ją dodatkowo przebić wykałaczką. Dzięki temu, rulonik przestanie się rozwijać, a na wykałaczkę można dodatkowo nabić kawałek pomidora, oliwki, mango lub jakiegokolwiek innego dodatku, który pełnić będzie dodatkowo rolę dekoracyjną.