Kapusta w cieście – Świetna przekąska dla każdego i na każdą okazję. Koniecznie musisz spróbować

Wszyscy mali i duzi, uwielbiamy od czasu do czasu przekąsić jakieś małe co nieco między posiłkami lub do popołudniowego seansu filmowego. Zazwyczaj sięgamy po zalegające w szafce ciastka, czekoladę lub chipsy.
Jednak smaczna przekąska nie musi być wcale słodka. Poznaj genialny przepis na tanią i szybką przekąskę dla każdego. Robię ją bardzo często, ponieważ moja rodzina ją uwielbia. Do dzieła!

 

 

SKŁADNIKI:
  • 1 główka kapusty,
  • 3 jajka,
  • 3 łyżki mąki,
  • 4 łyżki majonezu,
  • pół łyżeczki soli,
  • ulubione przyprawy do smaku.
PRZYGOTOWANIE:

1. W dużym garnku z osoloną wrzącą wodą, zaparzaj kapustę przez 3-5 minut. Następnie ją wyjmij i odstaw do wystygnięcia.

 

2. W tym czasie przygotuj ciasto:
Wymieszaj jajka z majonezem, dodaj mąkę, sól i ulubione przyprawy.

 

3. Wymieszaj wszystko dokładnie mikserem, aby składniki połączyły się ze sobą.
Każdy liść kapusty w zależności od jego wielkości, podziel na 2-3 części.

 

4. Zanurzaj liście w cieście i smaż na rozgrzanej patelni z olejem na złoty kolor z każdej strony. Gotowe!

 

Przed podaniem, odsącz kapustę w cieście na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Smacznego!


error: Content is protected !!