Bakaliowy przysmak – Na Świątecznym stole nie może go zabraknąć. Ten smak zostanie z Wami na dłużej
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.
Pięknie prezentuje się na stole i doskonale smakuje w towarzystwie popołudniowej filiżanki aromatycznej kawy lub herbaty. Spróbuj i przekonaj się sama!
1. Suszone owoce, namocz w gorącej wodzie przez 10 minut. Orzechy upraż na suchej patelni i pokrój na większe części. Krakersy pokrusz na kawałki.
2. Namoczone owoce suszone, pokrój na mniejsze kawałki. W misce, wymieszaj mikserem śmietanę z mlekiem skondensowanym.
3. Wymieszaj wszystkie składniki i przełóż masę do formy, wyłożonej folią spożywczą.
4. Wygładź całą powierzchnię, przykryj folią spożywczą i dociśnij ciężkim przedmiotem.
5. Wstaw do lodówki na cały dzień. Gotowe!
Przed podaniem, usuń folię spożywczą i wyłóż bakaliowy przysmak na talerz. Podzielony na porcje, nie pozostawi obok siebie nikogo obojętnym. Smacznego!