Kto nie wypróbuje, będzie żałował. Oto przepis na najlepsze na świecie ciasto budyniowe. Obłędny smak
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.
Jako pierwszy krok musisz oddzielić białka od żółtek, po czym przy użyciu miksera, ubij białka aż otrzymasz sztywną pianę. Do piany dodaj 6 łyżek cukru pudru i powróć do ubijania. Aby uzyskać ciasto o upragnionej konsystencji, do piany dodaj 6 łyżek mąki i delikatnie wymieszaj.
Piekarnik nagrzej do 180°C i pozostaw ciasto do pieczenia przez 20 minut. Jeśli chcesz upewnić się, że ciasto jest gotowe – sprawdź przy pomocy wykałaczki.
Do zrobienia pozostały jeszcze warstwy kremu. Część odłożonych wcześniej żółtek z dodatkiem 6 łyżek cukru pudru ubij mikserem.
Gdy tego dokonasz dodaj pozostałą mąkę, uprzednio przygotowany budyń (postępuj zgodnie ze wskazówkami na zakupionym opakowaniu) oraz 2 łyżki mleka. Całość porządnie wymieszaj. Krem rozprowadź na cieście.