Domowe bounty – W zaledwie 20 minut, pyszne batoniki lądują na stole. Takim słodyczom nie można się oprzeć
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.
Wystarczy przygotować ulubione łakocie samemu, ze sprawdzonych produktów bez zbędnych konserwantów i ulepszaczy smaku.
Pyszne, domowe batoniki bounty przygotujesz szybko i bez zbędnego wysiłku, a jeśli do ich przygotowania zaangażujesz swoje pociechy, możesz dodatkowo liczyć na świetną, wspólną zabawę uwieńczoną słodkim uśmiechem… Spróbuj i przekonaj się sama!
1. Do skondensowanego mleka, wsyp wiórki kokosowe i dokładnie wymieszaj. Następnie, wilgotnymi dłońmi uformuj z masy podłużne wałeczki. Gotowe wałeczki, przełóż na talerz.
2. Wielkość i długość przyszłych batoników, zależy od Twoich indywidualnych upodobań. Może to być również jeden duży baton. Teraz wstaw uformowana masę do zamrażalnika na co najmniej 30 minut.
3. W tym czasie, rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej. Zmrożone wałeczki, zanurz w rozpuszczonej czekoladzie tak, aby były nią pokryte z każdej strony.
4. Gotowe batoniki, ponownie ułóż na talerzu i wstaw do lodówki, aby czekolada ponownie zastygła.