Pyszny, domowy dżem morelowy – najlepsza receptura
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.
Krok 1: Wszystkie morele umyj dokładnie pod bieżącą wodą.
Krok 2: Umyte wcześniej owoce przekrój i wyjmij z nich pestki. Następnie ułóż je na blaszce do pieczenia.
Krok 3: Ułożone na blaszce morele polej dokładnie rumem oraz posyp cukrem. Zrób to tak, aby każdy owoc był dokładnie otoczony w pysznej, słodkiej miksturze.
Krok 4: Po odpowiednim przygotowaniu piecz całość w temperaturze 190°C przez godzinę. Pamiętaj, aby co jakiś czas dobrze przemierzać piekące się morele.
Krok 5: Tak przygotowane owoce rozdziel w słoikach. Odwróć je do góry nogami. Poczekaj, aż dżem ostygnie i będzie gotowy do spożycia. Smacznego 🙂