Filet z kurczaka z dodatkiem papryki- tak przygotowany na pewno szybko zniknie ze stołu.

Ulubionym mięsem moich dzieci jest filet z kurczaka. Aby przygotowanie tego mięsa nie było nudne to cały czas nowe przepisy wymyślam , aby piersi z kurczaka były zmodyfikowanym daniem

 

Przekaże wam przepis na marynowanego fileta z kurczaka w wyjątkowy sposób. Moje dzieci zachwycają się soczystym , delikatnym oraz kruchym mięsem. Koniecznie spróbuj ten przepis, a zobaczysz że jest świetny!

 

 

LISTA SKŁADNIKÓW:
  • 2 papryki czerwone
  • 2 podwójne filety z kurczaka
  • 100 g kwaśnej śmietany
  • 100 g musztardy
  • Do smaku sól
  • Do smaku pieprz

 

WYKONANIE:

1. Ręcznikiem papierowym osusz umyte oraz oczyszczone filety.

2. Po obu stronach fileta wykonaj nacięcia ukośne co 2 cm.

 

3. W średnie paski pokrój paprykę umytą oraz oczyszczoną. W każde nacięcie w mięsie powkładaj paprykę.

 

4. Na blachę wyłóż papier do pieczenie i połóż przygotowanego fileta. Śmietanę wymieszaj z musztarda i przypraw solą oraz pieprzem. Tak przygotowaną mieszanką wysmaruj całe filety.

 

5. Piecz przez 20-30 minut -przykryte aluminiową folią , w rozgrzanym piekarniku do 200 stopni, po upływie tego czasu zdejmij folię i piecz jeszcze przez 40-45 minut , żeby suche nie było mięso.

 

Na ciepło podawaj tak upieczonego fileta. Idealnie pasują do niego ziemniaki lub ryż, oraz ze świeżych warzyw surówka. Życzę smacznego!

 

Napisz do nas swoje odczucia, a przyjaciołom koniecznie podaj ten przepis!

error: Content is protected !!