Idealna czosnkowa przekąska- zawsze smakuje pysznie. Wystarczy kilka minut i jest gotowa
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.
Zakwas:
1. Koniecznie zacznij od przygotowania zaczynu. W szklance wymieszaj dokładnie wodę z drożdżami. Na szczęście nie musisz czekać, aby drożdże urosły. Tak przygotowane składniki wymieszaj razem z mąką.
2. Rękoma ugniataj ciasto, do chwili aż nie będzie się kleiło. Tak przygotowane włóż do miski. Następnie obsyp lekko mąką , po czym całość przykryj ręcznikiem papierowym. Ciasto będzie gotowe, gdy podwoi swoją objętość.
3. Gotowe ciasto włóż na blachę. Jego grubość powinna być około 1,5-2 cm. W miseczce połącz ze sobą drobno pokrojony czosnek z woda oraz olejem, następnie przełóż to na przygotowane ciasto. Włącz piekarnik i nagrzej go do 180 stopni.
4. Następnie piecz przez 30-35 minut. Jeśli chcesz posyp także startym serem. Gdy przekąska się upiecze, koniecznie pokrój ją na mniejsze kawałki i połóż na talerz. Aby nie wyschła , koniecznie przykryj całość czystą ściereczką. Zacznij jeść gdy całkowicie wystygnie. Gotowa przekąska jest chrupiąca na zewnątrz , a w środku miękka.