Idealne danie mięsne z dodatkiem czosnku. Tak przygotowane zawsze szybko znika z talerzy.

Gotowe danie mięsne jest bardzo soczyste oraz delikatne.

 

Przygotowanie tego dania jest bardzo proste oraz szybkie. Idealne pasuje na każdą okazję. Koniecznie przygotuj to danie na obiad z rodziną lub spotkanie ze znajomymi, na pewno każdy będzie tym wspaniałym smakiem zachwycony!

LISTA SKŁADNIKÓW:
  • 700 ml wody
  • 6 kawałków dowolnego mięsa
  • 2 ząbki czosnku
  • 100 ml oleju
  • Szczypta soli
  • 2 łyżki mąki
  • Ulubione przyprawy

 

PRZYGOTOWANIE:

1.  Na równe kawałki pokrój umyte oraz osuszone mięso. Na głęboki talerz wsyp mąkę i obtocz w niej wszystkie kawałki. Następnie przez kilka minut podsmażaj mięso na rozgrzanej patelni z każdej strony. Po tym czasie podsmażone kawałki układaj na talerzu.

2. W między czasie posiekaj drobno czosnek. Następnie na tej samej patelni podsmaż czosnek na małym ogniu. Po minucie smażenia dodaj resztę mąki i dokładnie całość wymieszaj.

 

3. Do przygotowanej mieszanki dodawaj stopniowo wodę, cały czas mieszając, aby nie powstały grudki. Całość przypraw ulubionymi przyprawami. Do naczynia żaroodpornego przełóż podsmażone mięso. Następnie wlej przygotowany sos.

Piecz przez 30 minut w 200 stopniach. Po tym czasie delikatne oraz miękkie mięso jest gotowe. Życzę smacznego!


error: Content is protected !!