Błyskawiczny i szybki przepis na kremową przyjemność.

Skondensowane mleko i orzechy to produkty, które stworzą przepyszny krem orzechowy, który zachwyci swoim smakiem każdego kto go posmakuje. To idealny krem do Wielkanocnych przepisów.

 

 

To wspaniały smak – idealny jako Wielkanocny deser, szybki i bez pieczenia. Rezultat zaskakuje, a wystarczy ubić mleko skondensowane z orzechami. Ten deser powstaje błyskawicznie i posmakuje całej rodzinie. Koniecznie spróbuj tego przepisu! Na moim stole pojawia się zawsze w Wielkanoc i szybko znika.

 

Składniki:

  • 1 puszka mleka skondensowanego (380g)
  • 90 g orzechów włoskich
  • 80 g białej czekolady
  • 80 g suszonej żurawiny lub suszonych wiśni

 

Przygotowanie:

Na patelnię wlej całą puszkę mleka skondensowanego.

 

Następnie dodaj 80 g białej czekolady i gotuj na małym ogniu.

 

Orzechy włoskie i suszoną żurawinę lub wiśnie dorzuć do reszty składników. Możesz też użyć innych, ulubionych suszonych owoców. Wszystko gotuj i mieszaj przez około 3-4 minuty.

 

Następnie na blaszce rozłóż papier do pieczenia. Wyłóż masę na papier i poczekaj aż trochę przestygnie. Następnie uformuj z niej roladę. Pozostaw do zastygnięcia na około 1-2 godziny.

 

Gotowy deser przechowuj w lodówce.

 

Smacznego!


error: Content is protected !!