Kurczak , który rozpływa się w ustach. Idealnie pasuje na każdą okazje.
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.
Najczęściej przygotowywanym mięsem jest kurczak. Dlatego koniecznie musisz skorzystać z przepisu poniżej, gdyż wtedy Twoje mięso będzie na zewnątrz lekko chrupiące , a w środku delikatne oraz miękkie. Spróbuj i przekonaj się jaki jest pyszny!
1. Na mniejsze kawałki pokrój umyte oraz osuszone ręcznikiem papierowym mięso. Następnie z potrzebnych składników przygotuj marynatę w miseczce i zanurz w niej pokrojonego kurczaka.
2. Rekom wymieszaj całe mięso z marynatą. Następnie przechowuj miseczkę z marynowanym mięsem przez 30 minut w lodówce.
3. Do drugiej miski wlej łyżeczkę miodu, 4 łyżki sosu sojowego, 4 łyżki oleju, łyżeczkę octu jabłkowego, po czym wsyp nasiona sezamu, całość dokładnie połącz ze sobą.
4. Na patelni rozgrzej odrobinę oleju. Następnie na złoty kolor smaż kawałki mięsa. Po kilku minutach wlej przygotowany sos. Dokładnie wymieszaj i smaż jeszcze 2 minuty. Po tym czasie kurczak jest gotowy. Koniecznie podawaj go z ugotowanym ryżem oraz ulubionymi surówkami.
Życzę smacznego!