Lekkie oraz dietetyczne naleśniki- tak przygotowane śniadanie na pewno posmakuje nie tylko Twoim dzieciom.

Każdy z mojej rodziny uwielbia jeść naleśniki. Podajemy je z dodatkiem świeżych owoców oraz bitej śmietany. Poniższy przepis dotyczy delikatnych oraz miękkich naleśników, które rozpływają się w ustach. Koniecznie musisz spróbować tego przepisu, a na pewno będziesz zachwycona tym wspaniałym smakiem!

LISTA SKŁADNIKÓW:
  • 2 jajka
  • 115 g chudego twarogu
  • Ekstrakt waniliowy
  • 115 g płatków owsianych

 

DODATOWO:
  • Cukier puder
  • Miód
  • Ulubione owoce
  • Kwaśna śmietana
  • Wiórki kokosowe

 

SPOSÓB WYKONANIA:

1.  Za pomocą blendera zmiel płatki owsiane, następnie przesyp je do miski i dodaj twaróg, jajka oraz ekstrakt waniliowy. Całość bardzo dokładnie połącz ze sobą.

2. Na rozgrzanym oleju smaż trochę grubsze naleśniki niż zawsze. Jeśli chcesz możesz do smażenia użyć także foremki o dowolnym kształcie. Tak usmażone naleśniki są gotowe!

Do naleśników użyj takich dodatków jakich najbardziej lubisz. Najlepiej smakują z bitą śmietaną, świeżymi owocami lub podawaj je z syropem klonowym. Życzę smacznego!


error: Content is protected !!