Recover your password.
A password will be e-mailed to you.
Od teraz i Ty będziesz wolała upiec ciasteczka sama w domu, zamiast kupować w sklepie słodycze pełne chemii i podejrzanej świeżości. Do dzieła!
1. Do wygodnej miski, przełóż rozdrobnione miękkie masło, dodaj śmietanę oraz skórkę startą z cytryny i wyciśnięty z niej sok. Wymieszaj składniki mikserem i stopniowo dodawaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Zagnieć jednolite, gładkie ciasto.
2. Gotowe ciasto, podziel na 4 części i każdą rozwałkuj na grubość nie większą niż 0,5 cm.
3. Rozwałkowane ciasto, pokrój na małe kwadraciki. Na dużej patelni, dobrze rozgrzej olej.
4. Smaż ciasteczka partiami na złoty kolor z każdej strony. Nadmiar tłuszczu, odsącz na ręczniku papierowym, a gdy nieco przestygną, posyp je obficie cukrem pudrem. Gotowe!