Recover your password.
A password will be e-mailed to you.
Dzięki temu że są z dodatkiem majonezu, są delikatne, lekkie i pozostają świeże przez dłuższy czas. Gwarantuję, że pokochasz je od pierwszego kęsa, a Twoja rodzina Ci podziękuje. Lepiej od razu przygotuj podwójną porcję, bo znikają z talerzy błyskawicznie. Do dzieła!
1. W wysokiej misce, wymieszaj mikserem majonez, jajka, cukier, sól i cukier waniliowy.
2. Potem, dodaj ciepłą wodę i przesianą mąkę, a na koniec olej. Dobrze wymieszaj składniki – ciasto musi być jednolite i bez grudek.
3. Odstaw gotowe ciasto na 20 minut.
4. Rozgrzej dobrze patelnię z małą ilością oleju na małym ogniu.
5. Nakładaj niewielką porcję ciasta i równomiernie rozprowadzaj na patelni.
6. Smaż cienkie naleśniki na złoty kolor z każdej strony, przez 1-2 minuty.