Panierowany filet z ulubionej ryby- nawet moje dzieci są nim zachwycone. Szybki i prosty przepis, który przygotować może każdy.
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.
1. Na samym początku dokładnie umyj fileta, po czym osusz go ręcznikiem papierowym. Następnie pokrój na dowolnej wielkości kawałki, które przypraw solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny.
2. Tak przygotowaną rybę pozostaw na pół godziny, po czym osusz ją ręcznikiem papierowym z nadmiaru wody.
3. Do miski wbij jajka, po czym wlej mleko i przepraw solą oraz pieprzem. Całość dokładnie wymieszaj, następnie obtocz rybę w mące, po czym włóż do przygotowanej mieszanki i obtaczaj na sam koniec w bułce tartej.
4. Obtoczoną rybę pozostaw na 15 minut, po czym wstaw ją na 20 minut do zamrażalnika.
5. Po upływie tego czasu rozgrzej olej na patelni i smaż z każdej strony na złoty kolor przez 3-4 minuty. Tak przygotowana ryba jest gotowa do jedzenia!