Pasożyty z ciała, skutecznie wymiecie tych 7 naturalnych produktów spożywczych.

Choroby pasożytnicze nie dotyczą tylko ludzi zaniedbanych. Wbrew pozorom, są bardzo powszechne i mogą dotyczyć każdego z nas, a potrafią być bardzo uciążliwe. Jednak istnieje kilka naturalnych i łatwo dostępnych produktów, które mogą nam pomóc, skutecznie pozbyć się tego niechcianego kłopotu. Najważniejszą rzeczą w takim przypadku jest konieczność wzmocnienia układu immunologicznego.

Oto jak skutecznie pozbyć się pasożytów, dzięki tym 7 produktom spożywczym:

 

1. Czosnek

 

Czosnek to naturalny antybiotyk, którego w celach leczniczych najlepiej stosować w surowej postaci. Skutecznie zabija ponad 60 różnych rodzajów grzybów i 20 odmian bakterii. Zaczynając od 1 ząbka dziennie, przeciśniętego przez praskę, zwiększaj stopniowo dawkę.

 

2. Goździki

 

Mają niezwykły aromat i są chętnie stosowane w kuchni. Doskonale zwalczają zarówno pasożyty, jak ich larwy i jaja. Świetnie radzą sobie również z większością chorobotwórczych bakterii, wirusów i grzybów.

 

3. Imbir

 

Niezwykle skutecznie zapobiega różnym infekcjom, a świeży imbir zabija również pasożyty.

 

4. Pestki dyni

 

Pestki dyni zawierają substancję, która odstrasza pasożyty i niszczą ich jaja. Po zmieleniu ok 1/3 szklanki pestek, możesz je dodać do ulubionych koktajli owocowych lub warzywnych.

 

5. Papaja

 

Dobroczynne działanie tego niezwykłego owocu, zabija nie tylko pasożyty, ale również groźnego tasiemca. Aby wykorzystać jego cenne działanie, wystarczy obrany ze skórki owoc zanurzyć w occie jabłkowym i pozostawić przez noc. Na drugi dzień zjedz owoc i wypij 50 ml octu, w którym się moczył.

 

6. Kurkuma

 

Ma wiele dobroczynnych właściwości. Oprócz działania przeciwzapalnego, bardzo skutecznie zabija pasożyty wewnątrz organizmu. Aby zwiększyć jej skuteczność, połącz kurkumę z olejem kokosowym i czarnym pieprzem.

 

7. Pieprz cayenne

 

Jest bardzo skuteczny przy zwalczaniu infekcji grzybiczych oraz usuwania pasożytów z organizmu. Najlepszą skuteczność uzyskasz, kiedy połączysz go z imbirem i zmielonymi pestkami dyni.


error: Content is protected !!