Pestki jabłek- zaskoczą Cię ich właściwości

Bardzo często nawet nie wiemy, jakie dane produkty mają zastosowania w dziedzinie leczenia.

Najczęstszymi owocami jakie jemy to są różne odmiany jabłek. Te owoce są bardzo łatwo dostępne i nie drogie.

 

Jabłka są najzdrowszymi owocami na całym świecie. Niestety z niewiadomych przyczyn według statystyk zauważony został spadek spożywanych owoców.

 

Zawierają one bardzo dużo witamin, antyoksydantów oraz fitochemikaliów. Wyrzucane przez nas skórki są bardzo zdrowe i pomagają w przypadku chorób Alzhaimera, otyłość, raka płuc, astma oraz raka żołądka.
Teraz już wiemy, aby pod żadnym pozorem nie wyrzucać skórek od jabłek.

Pestki jabłek zawierają dużą ilość amigdaliny oraz jodu, a są one bardzo ważne dla naszego organizmu.

 

Dlaczego ich nie spożywamy?

Niestety gorzki smak nasion, całkowicie nas zniechęca do ich jedzenia. Często się także mówi , że są one trujące, jednak wielu z nas już wie , że to mit. Więc już od teraz wiemy , że można je jeść.

 

Komórki rakowe nie posiadają enzymu rodanaza. Chociaż istnieją takie komórki, które go posiadają, po czym je niszczą. Nie zdrowe komórki są usuwane ,a zdrowe nie podlegają uszkodzeniu.

 

Naukowcy udowodnili, że dzienna mała ilość pestek dostarczy odpowiedniej ilości potrzebnego jodu. Koniecznie zacznijmy je spożywać, a niedobór jodu jest nam odległy.

Bardzo ważne jest, aby dostarczać naszemu organizmowi odpowiednia ilość minerałów oraz witamin. Teraz już wiemy, że powinno się jeść dosłownie całe jabłka.


error: Content is protected !!