Pieczarkowe szaszłyki – Niezwykle smaczna i genialnie prosta przekąska w zaledwie 15 minut. Spróbuj i przekonaj się sama
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.
Zaopatrz się więc w potrzebne składniki, zakasaj rękawy i do dzieła, bo ciepłych dni będzie teraz więcej!
1. Zacznij od przygotowania genialnej marynaty: W wysokiej misce, wymieszaj kwaśną śmietanę, musztardę, pieprz, włoskie zioła, sos sojowy i sok z cytryny. Pieczarki umyj, oczyść i obierz ze skórki. Potem, przełóż je do miski z marynatą.
2. Obraną cebulę, pokrój w piórka, dodaj do marynaty i odstaw na 10 min.
3. Boczek, pokrój w cienkie plastry.
4. Patyczki do szaszłyków, namocz wcześniej w wodzie, a następnie nadziewaj na nie naprzemiennie pieczarki, boczek i cebulę do wyczerpania składników. Gotowe szaszłyki, poukładaj na blaszce przykrytej papierem do pieczenia.
5. Piecz w piekarniku, rozgrzanym do 180°C, przez 15–20 minut. Gotowe!