Recover your password.
A password will be e-mailed to you.
Chcemy pomóc mamom, które chcą żeby ich pociechy jadły kapustę i próbują ją przemycić w każdy możliwy sposób. Mam super dla was przepis, który na pewno posmakuje wszystkim.
Składniki:
Sposób przygotowania:
1. Mieszamy jajka, kefir, sól, majonez i sodę. Przesiewamy mąkę i zagniatamy ciasto. Następnie włóż je do miski i przykryj ściereczką.
2. Siekamy kapustę i marchew, podsmażamy na patelni, solimy i skrapiamy sokiem z cytryny. Kapusta musi być miękka.
3. Smarujemy naczynie masłem i posypujemy mąką. Wlewamy mniejszą połowę ciasta do formy i wyrównujemy łyżką.
4. Na wierzchu wykładamy kapustę z warzywami i zalewamy resztą ciasta.
5. Pieczemy w piekarniku w 180°C przez 40-50 minut na złocisty kolor.
Ciasto jest bardzo delikatne, możesz podawać je na zimno jak i na ciepło.
Smacznego!