Pokrój kurczaka i polej sosem czosnkowym: Zapomnij o smażonych kotletach…od teraz tylko tak go przyrządzam
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.
Przedstawiam znakomity przepis na kurczaka w sosie śmietankowo-czosnkowym. Jest to danie na szybką kolację z przyjaciółmi, czy też smaczny posiłek na świąteczny stół!
1. Oczyść, umyj i osusz ręcznikiem papierowym filety z kurczaka. Potem, pokrój je w kosteczkę, dopraw do smaku solą i wymieszaj.
2. Kurczaka, przełóż do wysmarowanego oliwą z oliwek naczynia żaroodpornego. W osobnej misce, wymieszaj śmietankę z roztrzepanymi jajkami, czosnkiem przeciśniętym przez praskę i przyprawami. Dokładnie wymieszaj.
3. Przygotowaną masą jajeczną, zalej równomiernie kurczaka w naczyniu i skrop całość odrobiną oliwy z oliwek.
4. Na wierzchu, poukładaj plasterki pomidora i posyp pokrojoną natką pietruszki.
5. Piecz w piekarniku, rozgrzanym do 200°C, przez 20 minut. Gotowe!