Pyszne połączenie mięsa oraz kapusty. Gotowe i szybkie w przygotowaniu danie zachwyci każdego

Coraz więcej osób szuka takich przepisów , które są szybkie oraz bardzo proste. W moim domu najczęściej przygotowuje mielone kotlety, i za każdym razem szybko znikają z talerzy.

 

Poniżej znajdziesz wspaniały przepis na kotlety, które Ty oraz Twoja rodzina jeszcze nie jedliście. Za każdym razem wychodzą one delikatne, a ich smak jest niesamowicie pyszny. Przygotowuje się je w piekarniku, gdyż jest to dodatkowy plus, bo nie dodaje się do nich ani grama tłuszczu. Zarówno są pyszne oraz zdrowe!

Z podanych poniżej proporcji przygotujesz aż 12 kotlecików. Jeśli chcesz ich więcej sama możesz zwiększyć proporcje.

 

LISTA SKŁADNIKÓW;
  • 200 g kapusty białej
  • 600 g mielonego mięsa może być z kurczaka
  • Koperek
  • Jajko
  • ½ łyżeczki czosnku granulowanego
  • Sól, pieprz
  • ½ łyżeczki chmielu suneli
  • 80 g białego sera

 

W jaki sposób przygotować kotleciki?

 

Na samym początku piekarnik rozgrzej do 180 stopni.

1.Do miski przełóż mielone mięsa, następnie dodaj do niego sól, pieprz, chmiel suneli oraz czosnek granulowany. Następnie pokrój na małe kawałki kapustę białą. Przełóż ją do mięsa i dokładnie wymieszaj. Biały ser oraz jajko przełóż do kolejnej miski.

2. Następnie dokładnie je połącz ze sobą, po czym przełóż do miski z mięsem oraz kapustą. Posiekaj drobno koperek i dodaj go do miski, następnie całość ponownie dokładnie wymieszaj.

 

3.Teraz koniecznie przygotuj blaszkę, na którą połóż papier do pieczenia. Na tak przygotowanej układaj uformowane małe kotleciki. Aby mięso nie kleiło się do rąk, często zwilżaj je wodą. Lepienie będzie dużo prostsze.

 

4. Do wcześniej rozgrzanego piekarnika włóż gotową blaszkę z kotlecikami i piecz co najmniej pół godziny.

 

5.Tak przygotowane kotleciki, koniecznie podawaj z ziemniakami oraz ulubionymi surówkami.

 

Przepis na kotleciki z piekarnika jest banalnie prosty oraz szybki w przygotowaniu. Podawać je możesz także podczas spotkania ze znajomymi. Koniecznie podziel się tym przepisem z przyjaciółmi. Życzę smacznego!


error: Content is protected !!