Przepis na smakowitą przekąskę – pieczone ziemniaczki z masełkiem czosnkowym
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.
Moja najbliższa oraz dalsza rodzina, a także znajomi zachwycili się już smakiem tej aromatycznej potrawy, która w okamgnieniu znikała ze stołu. Wszyscy się zajadali pieczonymi ziemniaczkami z masełkiem czosnkowym w taki sposób, że nic nie pozostało na stole. Z tego powodu musisz pamiętać o tym, że należy się odpowiednio przygotować poprzez przygotowanie podwójnej, a nawet poczwórnej porcji. W innym przypadku może nie wystarczyć jedzenia dla wszystkich. Z tym poradnikiem poradzisz sobie z jej przygotowaniem. Do dzieła!
1. Utnij górą część wszystkich główek czosnku. Następnie ułóż je w naczyniu żaroodpornym. Jego zawartość polej olejem słonecznikowym i lekko posól. Rozgrzej piekarnik do 180℃ i piecz główki czosnku w piekarniku przez godzinę.
2. Następnie czosnek musisz wycisnąć do miseczki, gdzie dodasz posiekany koperek, miękkie masło, a także sól w celu nadania smaku. Całość wymieszaj do czasu, aż uzyskasz gładką i jednolitą konsystencję. Przełóż masełko do słoiczka oraz wstaw do lodówki, aby stężało.
3. Umyj i osusz ziemniaki. Nie obieraj ich. Poukładaj je w naczyniu żaroodpornym. Na jego dnie musi znajdować się 400 g soli. Zawartość oprósz z wierzchu solą. Następnie rozgrzej piekarnik do 200℃ przez 45 minut. Danie będzie gotowe po tym czasie!