Pyszna zapiekanka z dodatkiem kapusty oraz mięsa- tak przygotowane danie smakuje jeszcze lepiej niż tradycyjne gołąbki
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.
Dlatego poniżej znajdziesz wspaniały przepis właśnie z tych składników. Zapiekanka ta podobny ma smak do tradycyjnych gołąbków. Koniecznie musisz ją przygotować , a na pewno Tobie oraz Twoim bliskim bardzo ona posmakuje. Zapraszam na przepis poniżej!
1. We wrzącej wodzie zaparzaj kapustę, do momentu aż liście zaczną odchodzić.
2. Liście, które się oddzieliły koniecznie gotuj w garnku z wodą przez około 2 godziny , po tym czasie koniecznie wyjmij je z garnka odstaw aby ostygły.
3. Od każdego liścia odetnij twarde części.
4. Na patelni podsmaż obraną oraz drobno pokrojoną cebulę.
5. Następnie dodaj do niej mięso mielone, po czym smaż przez kilka minut.
6. Po kilku minutach dodaj na patelnię także starte za pomocą tarki obrane ziemniaki. Całość przypraw solą oraz pieprzem , po czym dokładnie wymieszaj.
7. Do innej miseczki wlej mleko oraz wbij jajko, po czym trzepaczką połącz składniki.
8. Dno naczynia żaroodpornego wyłóż liście kapusty. Następnie przełóż z patelni farsz mięsny, po czym całość zalej przygotowanym sosem z mleka. Na górę połóż ponownie liście kapusty. Całość posmaruj kwaśną śmietaną.
9. Następnie piecz przez 40 minut w 180 stopniach. Po tym Czasie zapiekanka jest gotowa!
Prawda, że przygotowanie tego danie jest banalnie proste? Gotowe danie na pewno posmakuje zarówno dzieciom jak i dorosłym. Pamiętaj, aby podawać zawsze na gorąco. Życzę smacznego!