Pyszne brzoskwinie z mlekiem skondensowanym – czy to możliwe? Przekonaj się
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.
Krok 1: Przygotuj wysoką miskę i wbij do niej wszystkie trzy jaja. Dobrze je ubij.
Krok 2: Do ubitych jaj dodaj cukier. Składniki dokładnie ze sobą wymieszaj. Następnie wlej olej i mleko, znów mieszaj.
Krok 3: Przesiej mąkę i stopniowo wsyp ją do wcześniej wymieszanych pozostałych składników. Całość dokładnie połącz, aby powstała jednolita masa.
Krok 4: Do masy wsyp jeszcze proszek do pieczenia wraz z cukrem waniliowym. Delikatnie i wolno zmieszaj całość.
Krok 5: Przygotuj blachę do pieczenia i dokładnie wysmaruj ją masłem. Gotową blachę wyłóż pokrojonymi brzoskwiniami. Następnie owoce polej mlekiem skondensowanym.
Krok 6: Na wyłożone brzoskwinie i mleko połóż wcześniej przygotowane ciasto. Dokładnie je wyrównaj i wstaw do piekarnika na 45 minut w temperaturze 200°C.
Krok 7: Dobrze wypieczone ciasto wyjmij z piekarnika i pozostaw do wystudzenia. Następnie ciesz się nietuzinkowym, oryginalnym smakiem pysznego deseru. Smacznego 🙂