Pyszne nadzienia do naleśników- moja rodzina jest nimi zachwycona. Tych pięć farszy gości u nas bardzo często
Naleśniki u mnie w domu pojawiają się bardzo często, gdyż moja rodzina uwielbia je jeść pod każdą postacią. Poniżej poznasz pięć farszy, które u nas są najczęściej przygotowywane. Próbowałam wiele farszy, ale jednak ta piątka jest najlepsza oraz najsmaczniejsza.
Gotowe naleśniki z pysznym farszem idealnie pasują na każde spotkanie rodzinne lub z przyjaciółmi. Zarówno przygotowanie naleśników jak i farszy jest banalnie proste oraz bardzo szybkie. Koniecznie ich wypróbuj, a gwarantuje że i Twoja rodzina będzie pod wrażeniem.
1.Przygotowany farsz z kurczakiem oraz cebulką.
Potrzebne składniki to: 2 plasterki cebuli, 350 g ugotowanego i zmielonego mięsa drobiowego, sól, pieprz, oraz łyżka masła do podsmażenie. Jeżeli zostaje mi mięso z obiadu, zawsze je wtedy wykorzystuje. Na samym początku na rozgrzanej patelni z masłem podsmaż na złoty kolor cebulkę. Następnie dodaj zmielone mięso, po czym całość przypraw solą oraz pieprzem. Całość bardzo dokładnie wymieszaj. Tak przygotowany farsz nakładaj na naleśniki, po czym zwijaj je w rulon.
Gotowe naleśniki z mięsnym farszem, koniecznie podawaj z jasnym sosem lub odrobiną śmietany.
2. Farsz przygotowany z jajek.
Potrzebne składniki: 6 jajek ma twardo, szczypiorek, majonez albo śmietanę, pieprz oraz sól. Ten rodzaj farszu jest banalnie prosty do przygotowania. Do miski włóż drobno pokrojone jajka, następnie dodaj drobno pokrojony szczypiorek, po czym przypraw solą, pieprzem oraz odrobiną majonezu. Całość bardzo dokładnie połącz ze sobą, następnie nakładaj na usmażone wcześniej naleśniki. Przed nakładaniem , pamiętaj aby sprawdzić czy wystarczy soli oraz pieprzu. Jako dodatek do nadzienia możesz także użyć drobno posiekanej natki pietruszki lub koperku.
3.Farsz z grzybów leśnych lub z pieczarek
Potrzebne składniki: cebula, pół kg pieczarek, 2 łyżki mąki, olej do smażenia, 1,5 szkl mleka oraz dwie łyżki śmietany. Na samym początku obierz cebulę, po czym pokrój ją drobno i podsmażaj na złoty kolor na patelni z dodatkiem odrobiny oleju. Po kilku minutach dodaj pokrojone na mniejsza kawałki pieczarki. Następnie na patelnie dodaj także, mleko, śmietanę oraz mąkę. Dokładnie połącz wszystko ze sobą i koniecznie przypraw do smaku solą oraz pieprzem.
Gotowy farsz nakładaj na naleśniki, po czym posyp startym serem. Tak przygotowane naleśniki skosztuj wraz z rodziną.
4.Farsz brokułowo- serowy
Potrzebne składniki: 50 g startego parmezanu, sól, brokuł oraz 50 g starego sera cheddar. Smak takiego farszu nie każdemu może posmakować. Zamiast brokuła możesz także użyć cukinii, albo szpinaku. W gorącej wodzie z dodatkiem soli gotuj przez 2 minuty różyczki brokuła. Do małego garnuszka wlej śmietanę , po czym dodaj ser, całość mieszaj do momentu, aż składniki się ze sobą połączą. Podgotowane, ale wystudzone różyczki brokuła kładź na naleśniki, po czym polej je przygotowanym sosem. Zanim podasz, koniecznie posyp starym serem.
5.Przygotowany farsz z orzechów włoskich
Potrzebne składniki to: 100 g orzechów włoskich zmielonych, pół itra mleka, łyżka stołowa mąki, 120 g cukru oraz 100 g masła. Tak przygotowanym farszem będzie zachwycony każdy łasuch. Zamiast orzechów włoskich możesz także użyć ziemnych lub laskowych. Do garnka wlej mleko, po czym gotuj na średnim ogniu. Następnie wsyp zmielone orzechy oraz mąkę. Całość dokładnie wymieszaj, po czym odstaw, aby ostygło. Gdy masa będzie już chłodniejsza dodaj miękkie masło. Całość za pomocą miksera dokładnie połącz. Tak przygotowane nadzienie nakładaj na świeżo usmażone naleśniki.
Który farsz najbardziej Ci się podoba? Jak myślisz który będzie pierwszy? Koniecznie podziel się z nami oraz z bliski, jaki farsz najbardziej Tobie oraz Twojej rodzinie posmakował.