Pyszne udka z kurczaka- moja rodzina jest zachwycona tym wspaniałym smakiem.
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.
Jeżeli nie masz dużo czasu na przygotowanie dania, koniecznie musisz skorzystać z tego przepisu. W szybkim czasie przygotujesz bardzo smaczną potrawę.
W tym przepisie u mnie najbardziej sprawdzają się podudzia. Jeśli chcesz możesz użyć skrzydełek, piersi z kurczaka lub ćwiartek. Tylko od Ciebie zależy jakie kawałek mięsa użyjesz. Koniecznie przygotuj to pyszne danie!
1.Odrobinę oleju rozgrzej na patelni. Następnie obierz oraz w pół piórka pokrój cebulę.
2. Tak pokrojoną przełóż na patelnię, po czym przypraw ją sodą, solą oraz odrobioną pieprzu. Całość dokładnie wymieszaj , po czym przykryj patelnię pokrywką.
3.Przez około 10-15 minut duś na małym ogniu , pamiętając aby co jakiś czas zamieszać. W między czasie powinien pojawić się sok z cebuli.
4.Po tym czasie włóż także na patelnię wcześniej przygotowane mięso. Gdy przyprawiasz solą mięso, pamiętaj, aby nie dawać jej dużo , gdyż cebula także była solona.
5.Ponownie patelnię przykryj pokrywką i duś mięso przez 30-40 minut. Po kilku minutach duszenia, koniecznie przewróć mięso na drugą stronę, a pod koniec pamiętaj aby dodaj pokrojone ulubione zioła oraz czerwoną słodką mieloną paprykę .
Do gotowego danie idealnie pasuje ryż lub puree ziemniaczane. Pamiętaj o dodaniu surówki najlepiej ze świeżych kolorowych warzyw.
Koniecznie podziel się tym wspaniałym oraz szybki przepisem z przyjaciółmi. Życzę smacznego!