Pyszny deser napoleonka- idealne w smaku oraz szybkie w przygotowanie ciasto bez pieczenia.
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.
Przygotowanie tego deseru jest bardzo proste oraz szybkie, a wszystkie potrzebne składniki są bardzo łatwo dostępne. Gwarantuje, że zarówno Twoja rodzina oraz zaproszeni goście będą pod wrażeniem tak przygotowanego deseru. Zapraszam na przepis poniżej!
1. Do miski wlej pół litra mleka, następnie dodaj budyń waniliowy, żółtka oraz mąkę. Resztę mleka wlej do garnka i zagotuj na małym ogniu, po czym dodaj do niego masło, cukier waniliowy oraz cukier puder.
2. Do gotującego się mleka wlej mieszankę z miski i cały czas mieszaj do momentu, aż masa całkowicie zgęstnieje.
3. Na blachę połóż papier do pieczenia, następnie układaj krakersy. Na wyłożone ciastka połóż schłodzony budyń, po czym całość przykryj warstwą krakersów. Tak przygotowane ciasto koniecznie włóż do lodówki na kilka godzin. Po tym czasie napoleonka jest gotowa!